Gyakori kérdések

Gyakori kérdések, tudnivalók. Mennyi időt vesz igénybe és hogyan zajlik egy a kezelés? Mennyire diszkrét a láthatatlan fogszabályozó? Ennek a menüpontnak a segítségével választ adunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre!


Egyes eltérések már igen korán kezelendõek ezért érdemes a gyermeket 7 éves kora előtt elvinni egy elsõ vizsgálatra.

Elsõ és a páciens szempontjából legfontosabb indok az esztétika. A torlódott, kusza, egymást fedõ fogak nehezen tisztíthatóak így könnyebben kialakul a fogszuvasodás, ínygyulladás. A nem megfelelõen álló, bedõlt vagy elfordult fogak rágáskor olyan irányú erõt kaphatnak, amely károsíthatja õket Az alsó-felsõ fogsor nem megfelelõ érintkezése állkapocs izületi problémákhoz vezethet

Ragasztáskor nem fáj semmi, csak türelmesen kell nyitott szájjal ülni. A ragasztás után még az orvos/asszisztens minden, a készülékkel kapcsolatos tudnivalót elmond, az étkezésre és a tisztításra vonatkozólag is. A fogak érzékenyek lehetnek néhány napig, illetve a szájnak is szüksége van egy kis idõre, mire hozzászokik a készülékhez. Ehhez is csupán türelemre van szükség.

Ez az eltéréstõl függ. Sok esetben a kezelés kétfázisú, fõleg kamaszkorban, egy kivehetõ és egy ragasztott készülékes részbõl áll.

A köznyelvben éjszakai készülékeknek nevezett kivehetõ készülékek nagyon hasznosak. A fogívek tágításával megelõzhetik a fogtorlódás kialakulását, az állcsontokra gyakorolt hatásukat kihasználva pedig harapási rendellenességeket kezelhetünk.
Ezeket a készülékeket naponta minimum 12 órát kell viselni így a kis páciensektõl maximális együttmûködést kívánnak. Az éjszaka során is hordani kell.
A kivehetõ készülékek segítségével a késõbbi rögzített készülékes kezelést elõkészítjük, illetve bizonyos problémákat megelõzhetünk velük.

Az önligírozó készülékek saját zárral rendelkeznek, melyeket gyártás során a bracketekbe építenek. A zárak segítségével a kezelés gyorsabb, a kevesebb kontroll rengeteg idõmegtakarítást jelent. A porcelán önligírozók kiemelkedõ esztétikával rendelkeznek. Nincsenek elszínezõdõ gumik, nincsenek kiálló drótok. A tökéletes kényelem, kiemelkedõ esztétika és funkció mind jellemzõ ezekre a készülékekre.